Les noves competències dels metges de família

Les noves competències del metge de família. Les aprofitam?

Ponent

Antònia Roca Casas

Resum/justificació

L’augment de necessitat de resolució a Atenció Primària és una de les línies estratègiques tant del Servei de Salut de les Illes Balears com de la Gerència d’Atenció Primària. En aquesta línia, s’està treballant des de l’Administració per poder disposar de les eines necessàries per millorar la resolució dels problemes de salut al nostre àmbit (ecògrafs, retinògrafs, dermatoscopis, etc)

Objectius de l’activitat

Revisar que s’està fent a la nostra comunitat autònoma actualment per millorar les competències dels metges de família, reflexionar envers la realitat i visualitzar l’horitzó al qual volem arribar.

Antònia Roca Casas és metgesa de família i directora mèdica de la Gerència d’Atenció primària de Mallorca. Membre del grup de malalties infeccioses de l’IDISBA

Més competències… O més competents?

Ponent

Albert Planes Magrinyà

Resum/justificació

En els darrers anys, els metges de família han anat incorporant noves competències a la seva pràctica quotidiana. En són bons exemples la pràctica de petita cirurgia, les infiltracions, el control dels pacients hipocoagulats i, darrerament, la pràctica d’ecografies. I les que vindran…

Sovint ens hem queixat de manca de temps… I en aquest camí, entre les “noves competències” i el “temps limitat” moltes voltes hem perdut el nord…: hem deixat de fer coses que ens són ben pròpies i imprescindibles. Una greu contradicció…?: competències o competents?

Albert Planes Magrinyà és metge de família. EAP Sta. Eugènia de Berga. ICS Osona. Catalunya. Coordinador del Grup d’Ètica a la CAMFIC.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s